Home/Geen onderdeel van een categorie/Aan de slag met een droogoven!

Aan de slag met een droogoven!

Aan de slag met een droogoven!

Het drogen van voedsel doet de mens al ongelofelijk lang. Heel, heel lang geleden werd er gebruik gemaakt van de zon en de wind. Tegenwoordig bestaan er gelukkig modernere technieken voor zoals een droogoven!

Hoe werkt een droogoven?

Het drogen van voedsel in een droogoven eigenlijk heel eenvoudig. Een droogoven onttrekt het vocht uit voedsel door een constanten circulatie van warme lucht. De duur van het droogproces is afhankelijk van wat je droogt en op welke temperatuur je dit doet. Een voedseldroger kan je instellen om elk voedingsmiddel op exact de juiste temperatuur te brengen en het zo te drogen met behoud van smaak en voedingsstoffen.

     

Waarom voedsel drogen?

Het drogen van ingrediënten is één van de gezondste manieren om voedsel te bewaren. Het voordeel van het drogen van voedsel is dat het lang houdbaar is zonder het gebruik van conserveringsmiddelen. Daarnaast spaart het tijd en geld uit en stelt het je in staat om gezonder te eten.

Wat kan je zoal drogen?

Zeer veel soorten groeten en fruit zijn geschikt om te drogen. Denk maar aan bananen, pruimen, abrikozen, tomaten, rode bieten, … . Het lijstje is eindeloos. Vruchten droger het beste bij een temperatuur van 57°, groenten het best op 52°. Ook vlees, vis, noten en zaden kunnen gedroogd worden.

Byzoo Scorpion droogoven

Wie zich graag een droogoven wil aanschaffen kunnen we de Byzoo Scorpion aanraden. Met de Byzoo Droogoven Scorpion droog je eenvoudig groenten, fruit en kruiden. Je ingrediënten worden gedroogd op een constante vooraf ingestelde lage temperatuur. Wat de Byzoo Scorpion uniek maakt, is dat deze niet alleen geheel gemaakt is van roestvrij staal, maar daarnaast ook opvouwbaar is. Als u de voedseldroger niet gebruikt, kan hij eenvoudig ingeklapt worden en neemt zo aanzienlijk minder ruimte in bij het opbergen.

     

Nog meer pluspunten:

Horizontale luchtstroom De lucht wordt gelijkmatiger verdeeld over de droogtrays dan bij een verticale luchtstroom. De lucht wordt verdeeld vanaf de achterkant naar de voorkant, in plaats van beneden naar boven. Hierdoor zullen de ingrediënten gelijkmatiger drogen.

Groot droogoppervlak De 10 roestvrij stalen droogtrays bieden 1,5 m² droogoppervlak. Op deze trays kan per tray 1 kilo aan ingrediënten tegelijkertijd gedroogd worden.

Reinigen Het afneembare front en de trays kunnen met warm water en afwasmiddel gereinigd worden. Plakkerig voedsel kan voorzichtig met een zachte borstel verwijderd worden van de trays. De behuizing kan je met een vochtige doek afnemen. De ventilator en het verwarmingselement mogen niet gereinigd worden. Na het schoonmaken droog je best alles goed af. De onderdelen mogen niet in de vaatwasser of met schuurmiddelen gereinigd worden.

Touchpad voor het eenvoudig instellen van tijd en temperatuur Met behulp van het touchpad kunt u eenvoudig de tijd instellen van 5 minuten tot 15 uur en de temperatuur van 35° tot 68° C. Zodra de timer klaar is, zal de droogoven een aantal keren piepen en dan automatisch uitschakelen.

WIN WIN WIN

Zin gekregen om zelf aan de slag te gaan met een droogoven? Dan hebben wij goed nieuws voor jou! In samenwerking met Byzoo geven we namelijk één exemplaar van de Byzoo Scorpion en het boek “Droog” boordevol recepten om groenten, fruit en vlees te drogen weg. Meedoen kan hier. Veel succes! 

Door | 2018-06-21T13:21:38+00:00 juni 21st, 2018|Geen onderdeel van een categorie|0 Reacties

Laat een reactie achter